Welkom op de blog van BC'80.

Zoals de naam al zegt, is de badmintonclub BC’80 in 1980 opgericht door een aantal enthousiaste badmintonners. Met het doel om een sportieve, lichamelijke beweging te hebben én om de badmintonsport in het algemeen te promoten. En na al de jaren is BC’80 nog steeds een vereniging van enthousiaste badmintonspelers. Elke dinsdagavond kunnen onze 54 leden (juli 2010) een “shuttletje slaan” in sporthal de Dommel (VMBO) te Boxtel. Tijdens deze avond van 20.00 tot 22.30 uur zijn 9 speelbanen ter beschikking. We maken op de speelavond gebruik van een “prikbord”. M.b.v. dit prikbord spelen de leden steeds met verschillende partners tegen verschillende tegenstanders.
Op deze manier spelen de leden steeds zeer gevarieerde wedstrijden van 20 minuten.
Ook is er de mogelijkheid om te trainen. Onze trainer geeft zijn trainingen aan zowel recreanten én competitiespelers. Tijdens de trainingen wordt aandacht besteed aan conditie, techniek en de spelregels.
Bij BC’80 is er ook de mogelijkheid om competitie te spelen. En wel binnen de Bossche Badminton Federatie (B.B.F.). Wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders in de omgeving van ’s-Hertogenbosch.
Naast de speelavonden organiseert BC’80 ook een aantal interne toernooien. Per jaar worden 3 toernooien georganiseerd: 2 mini-toernooitjes op de dinsdagavond en 1 toernooi met aansluitend een feestavond. Toernooien waarbij de gezelligheid voorop staat, maar waarbij het sportieve gehalte hoog is.
Kortom: BC’80 is een gezellige club in een sporthal waar na het badmintonnen het heel gezellig kan zijn tijdens de evaluatie van het geboden spel. En wij willen dat graag in de praktijk laten zien.
Kom op dinsdagavond (met badmintonspullen) naar sporthal de Dommel en speel een keer mee. Gratis en voor niets.U zult zien: badminton is zeker een sport voor u.

zaterdag 9 oktober 2010

Het nieuwe seizoen is weer begonnen .....

Op 7 september is het nieuwe seizoen weer begonnen. En we hebben slecht en goed nieuws.
Helaas hebben we in de vakantie afscheid moeten nemen van een aantal leden, veelal door blessures. We worden allemaal een dagje ouder en we herstellen niet meer zo vlug. En bij sommigen blijven de blessures en zij kiezen voor een andere invulling van de dinsdagavond. Jammer natuurlijk, maar wel begrijpelijk.
Maar gelukkig hebben we ook weer nieuwe aanwas met een heel goed niveau. En daar is het bestuur blij mee. Maar het belangrijkste is steeds dat nieuwe leden zich thuis voelen en dat er een klik ontstaat met de huidige leden. Maar een leuke partij is nooit weg. En we hebben zelfs Dorette weer mogen begroeten. Teruggekeerd van een blessure, en weer up-and-running.
Bij BC'80 is niet veel veranderd, maar in het sportcafé wel. Allereerst is het interieur onder handen genomen: gepoetst en geschilderd. En hebben we een nieuwe uitbater: Markies uit Oisterwijk. Maar de grootste verandering is wel dat Hans, onze vaste barman en verse papa, een andere baan heeft gevonden en ons verlaten heeft. Heel jammer, maar het leven gaat voort. We hebben al twee keer Eyup achter de bar mogen begroeten en dit klikt ook.
Het bestuur ziet de toekomst nog steeds met vertrouwen tegemoet en blijven geloven dat de zaalsport in het algemeen, en badminton in het bijzonder, op een goed niveau gehandhaafd blijft in Boxtel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten