Welkom op de blog van BC'80.

Zoals de naam al zegt, is de badmintonclub BC’80 in 1980 opgericht door een aantal enthousiaste badmintonners. Met het doel om een sportieve, lichamelijke beweging te hebben én om de badmintonsport in het algemeen te promoten. En na al de jaren is BC’80 nog steeds een vereniging van enthousiaste badmintonspelers. Elke dinsdagavond kunnen onze 54 leden (juli 2010) een “shuttletje slaan” in sporthal de Dommel (VMBO) te Boxtel. Tijdens deze avond van 20.00 tot 22.30 uur zijn 9 speelbanen ter beschikking. We maken op de speelavond gebruik van een “prikbord”. M.b.v. dit prikbord spelen de leden steeds met verschillende partners tegen verschillende tegenstanders.
Op deze manier spelen de leden steeds zeer gevarieerde wedstrijden van 20 minuten.
Ook is er de mogelijkheid om te trainen. Onze trainer geeft zijn trainingen aan zowel recreanten én competitiespelers. Tijdens de trainingen wordt aandacht besteed aan conditie, techniek en de spelregels.
Bij BC’80 is er ook de mogelijkheid om competitie te spelen. En wel binnen de Bossche Badminton Federatie (B.B.F.). Wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders in de omgeving van ’s-Hertogenbosch.
Naast de speelavonden organiseert BC’80 ook een aantal interne toernooien. Per jaar worden 3 toernooien georganiseerd: 2 mini-toernooitjes op de dinsdagavond en 1 toernooi met aansluitend een feestavond. Toernooien waarbij de gezelligheid voorop staat, maar waarbij het sportieve gehalte hoog is.
Kortom: BC’80 is een gezellige club in een sporthal waar na het badmintonnen het heel gezellig kan zijn tijdens de evaluatie van het geboden spel. En wij willen dat graag in de praktijk laten zien.
Kom op dinsdagavond (met badmintonspullen) naar sporthal de Dommel en speel een keer mee. Gratis en voor niets.U zult zien: badminton is zeker een sport voor u.

woensdag 6 januari 2010

Het "Dorus Hagenbeek-toernooi", 5 januari 2010.

Voor de vierde keer op een rij werd weer het "Dorus Hagenbeek-toernooi" gehouden. En het was volle bak. 40 deelnemers hebben hun sportieve prestaties van de goede kant laten zien. In 4 partijen van 2 sets (of 20 minuten) kon iedereen zijn sportieve prestaties meten met een ander lid van BC'80. In een wedstrijdschema, door Astrid en Wil vakkundig in elkaar gezet, was het mogelijk om te spelen tegen een gelijkwaardige tegenstander en met een gelijkwaardige partner.
Vele partijen hielden niet op bij 21 punten, maar gingen zelfs door tot 25 punten. Heel spannend!
Dat het gelijk opging, bewijst wel de uitslag bij de heren: Piet Boleij en Cees van Amelsfoort, allebei alles gewonnen, dus 12 winstpunten, maar ook evenveel tegenpunten. Dus echt gelijk.
Bij de dames was het verschil net iets groter: Monique Teulings heeft alles gewonnen, dus ook 12 winstpunten. En een hele goede tweede was Miriam Sindorff met 10 winstpunten. Alle vier de winnaars hebben een cadeau gekregen van een bekende parfumerie.
Na afloop hebben we met een hele ploeg nog lekker vers kerstbrood gegeten, meegebracht door Herman. En tijdens de wedstrijden waren er weer de heerlijke snoepjes uit Veghel, met dank aan Nino.
Helaas was de laatste partij van Adrie Leuken er net een teveel. Adrie ging op een klassieke manier door zijn enkel en zal hier nog wel enkele dagen (weken??) last van hebben. Adrie: beterschap.
En voor Mirjam: je hebt 5 punten gehaald, dus een hele goede middenmotor.
Volgend jaar weer en hopenlijk met een net zo goede opkomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten