Welkom op de blog van BC'80.

Zoals de naam al zegt, is de badmintonclub BC’80 in 1980 opgericht door een aantal enthousiaste badmintonners. Met het doel om een sportieve, lichamelijke beweging te hebben én om de badmintonsport in het algemeen te promoten. En na al de jaren is BC’80 nog steeds een vereniging van enthousiaste badmintonspelers. Elke dinsdagavond kunnen onze 54 leden (juli 2010) een “shuttletje slaan” in sporthal de Dommel (VMBO) te Boxtel. Tijdens deze avond van 20.00 tot 22.30 uur zijn 9 speelbanen ter beschikking. We maken op de speelavond gebruik van een “prikbord”. M.b.v. dit prikbord spelen de leden steeds met verschillende partners tegen verschillende tegenstanders.
Op deze manier spelen de leden steeds zeer gevarieerde wedstrijden van 20 minuten.
Ook is er de mogelijkheid om te trainen. Onze trainer geeft zijn trainingen aan zowel recreanten én competitiespelers. Tijdens de trainingen wordt aandacht besteed aan conditie, techniek en de spelregels.
Bij BC’80 is er ook de mogelijkheid om competitie te spelen. En wel binnen de Bossche Badminton Federatie (B.B.F.). Wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders in de omgeving van ’s-Hertogenbosch.
Naast de speelavonden organiseert BC’80 ook een aantal interne toernooien. Per jaar worden 3 toernooien georganiseerd: 2 mini-toernooitjes op de dinsdagavond en 1 toernooi met aansluitend een feestavond. Toernooien waarbij de gezelligheid voorop staat, maar waarbij het sportieve gehalte hoog is.
Kortom: BC’80 is een gezellige club in een sporthal waar na het badmintonnen het heel gezellig kan zijn tijdens de evaluatie van het geboden spel. En wij willen dat graag in de praktijk laten zien.
Kom op dinsdagavond (met badmintonspullen) naar sporthal de Dommel en speel een keer mee. Gratis en voor niets.U zult zien: badminton is zeker een sport voor u.

maandag 8 november 2010

Toernooi en feestavond 7 november ......

Het was weer geslaagd !!!!

Zowel het middagtoernooi maar ook de feestavond waren weer geslaagd. Wil en Astrid hadden voor een hele fijne indeling gemaakt in het toernooi.:
een pule voor damesdubbel, een poule voor de herendubbel en een poule voor de mixen. En in elke poule 7 teams, zodat ieder 6 partijen van 15 minuten moest spelen. en dat ga je voelen na afloop. En sommigen misschien ook nog wel een paar dagen later.
Veel leden hadden een partner meegebracht. En daar zat zeker talent tussen. Er werd fanatiek gespeeld, maar zeker ook gelachen.
De uiteindelijke winnaars krijgen na afloop een ferme handdruk van voorzitter Frans, maar nog belangrijker waren de prijzen die mee naar huis genomen mochten worden.

Even een videootje zien van een stukje toernooi? Zie onderstaand Lieke in actie.


En na het toernooi even douchen, even rusten en toen naar café d'n Boer voor het jaarlijks terugkerend hoogtepunt van het jaar: de feestavond. Ongeveer 50 mensen hadden de weg gevonden naar het cafe en het was lekker druk. Ook omdat de band SixBack al klaar stond voor een lekker stukje muziek met vooral muziek uit de jeugd van deze schrijver. Maar iedereen kent deze nummers en af en toe werd er lekker meegezongen. En ondertussen stond buiten een cateringbedrijf uit Gemonde klaar: de frietwagen van 't Lambertje. En het ging erin als koek.

Kortom: gezelligheid en ontspannen samen zijn. Ergens zijn er foto's gemaakt en we hopen dat we deze nog te zien krijgen. Maar misschien passen we eerst nog een beetje censuur toe.

Ergens anders op deze site ook nog een paar foto's van het toernooi. En als we later nog foto's van iemand krijgen, komen deze natuurlijk ook op de site. En nu maar weer een jaar wachten .....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten