Welkom op de blog van BC'80.

Zoals de naam al zegt, is de badmintonclub BC’80 in 1980 opgericht door een aantal enthousiaste badmintonners. Met het doel om een sportieve, lichamelijke beweging te hebben én om de badmintonsport in het algemeen te promoten. En na al de jaren is BC’80 nog steeds een vereniging van enthousiaste badmintonspelers. Elke dinsdagavond kunnen onze 54 leden (juli 2010) een “shuttletje slaan” in sporthal de Dommel (VMBO) te Boxtel. Tijdens deze avond van 20.00 tot 22.30 uur zijn 9 speelbanen ter beschikking. We maken op de speelavond gebruik van een “prikbord”. M.b.v. dit prikbord spelen de leden steeds met verschillende partners tegen verschillende tegenstanders.
Op deze manier spelen de leden steeds zeer gevarieerde wedstrijden van 20 minuten.
Ook is er de mogelijkheid om te trainen. Onze trainer geeft zijn trainingen aan zowel recreanten én competitiespelers. Tijdens de trainingen wordt aandacht besteed aan conditie, techniek en de spelregels.
Bij BC’80 is er ook de mogelijkheid om competitie te spelen. En wel binnen de Bossche Badminton Federatie (B.B.F.). Wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders in de omgeving van ’s-Hertogenbosch.
Naast de speelavonden organiseert BC’80 ook een aantal interne toernooien. Per jaar worden 3 toernooien georganiseerd: 2 mini-toernooitjes op de dinsdagavond en 1 toernooi met aansluitend een feestavond. Toernooien waarbij de gezelligheid voorop staat, maar waarbij het sportieve gehalte hoog is.
Kortom: BC’80 is een gezellige club in een sporthal waar na het badmintonnen het heel gezellig kan zijn tijdens de evaluatie van het geboden spel. En wij willen dat graag in de praktijk laten zien.
Kom op dinsdagavond (met badmintonspullen) naar sporthal de Dommel en speel een keer mee. Gratis en voor niets.U zult zien: badminton is zeker een sport voor u.

woensdag 19 mei 2010

5e Joop van Dongen toernooi

Op 18 mei hebben we het 5e Joop van Dongen-toernooi gespeeld. Zoals Frans in zijn openingswoord aangaf, is dit het laatste Joop van Dongen-toernooi. Na 5 edities wordt het tijd om in de toekomst te gaan kijken..
Tevens werd het 1e team gehuldigd. Kampioenen in de promotieklasse en volgend jaar in de hoofdklasse van de BBF-competitie. Dat wordt leuk, spannend en hard werken. Wil van de Oetelaar is al hard bezig om de teams voor volgend jaar samen te stellen.
Het toernooi was ook dit jaar weer goed bezet (40 deelnemers) en bijna iedereen was komen opdagen. Door Wil en Astrid waren weer goed partijen samengesteld. Gezien de uitslagen lagen de onderlinge verschillen niet ver uit elkaar.
En natuurlijk hebben we winnaars:
Gerla Bertens bij de dames en Raymond Smits bij de heren. PROFICIAT !
En voor Shirley en Wil waren er leuke poedelprijzen.
Volgend jaar weer en zeker zo leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten